Blue Mountain o Kingston downtown

Helloooo
Vi akte till Blue mountain igar, resan dit var en historia for sig........ Borjade med en taxi till Sav La Mar (ca 1 timma), taxin var lite overfull o hade inga dampare, komfortabelt..... Andrea hade en knotig skolflicka i knaet.
Darefter fick vi forhandla till oss ett bra pris pa den lokala bussen till Kingston Downtown. (Minibuss) Aven den OVERFULL, jag (Jenny) Satt tatt ihoplimmad med en ratt frach jamaikan. (alltsa han sag grymt bra ut...) Mums. Den turen tog daremot ca 4 timmar. Varmt, fuktigt och bra for ryggen nar dampare inte var att tanka pa.... Kotkomprission ja tack.

Vi visste inte vart vi skulle av heller, sa till slut blev vi i princip utslangda nagonstans i ghettot "Downtown". Vi fixade en schysst rtaxichauffor som korde oss hela vagen till vart guesthouse pa Blue Mountain (2,5timma), det var rakt upp i berget, 25000m over havet. STEEP. Men sa sjukt fint, gront och lummigt. Otroligt frisk luft dar, nastan lite smakallt.

Vi stupade i sangen after den resdagen.

Imorse vaknade vi alltsa uppe pa berget, helt underbart vackert. Till frukost fick vi spenat, lok och stjalkselleri -stekt o kryddat, lite brod till och en kopp te. Vi spanade lite pa naturen dar o hangde med jamaikanerna som jobbade dar. Kopte lite riktigt kaffe och liftade ner (till Papine). Darfifran tog vi oss sedan till ett litet hotell i New Kingston, som heter Indies Hotel. Mysigt. Lite dyrare an vara tidigare skjul, sa vi lyxar nu.

Shopping i Downtown i eftermiddag, blev inte sa mycket kopt men vi bevittnade ett knivslagsmal och fick en del motbjudande erbjudanden, som vi artigt tackade NEJ till.

Annars gillar vi Downtown, de flesta var mysiga trevliga manniskor och manga killar ser extremt bra ut. Skulle ga ut p[ club ikv'all men tror det inte blir av. Vi ar lite sega och ska aka vidare till Port Antonio imorgon. Det och Ocho Rios ar alla jamaikaners favoritstalle.

Taxichaufforerna har ar roliga, en som korde oss idag hade blivit stucken av bade en skorpion och en supergiftig tusenfoting men han hade bara sugit ur giftet och baddat med orter. Nar vi sager att vi tycker om Jamaica sa tycker alla att vi borde gifta oss med en jamaikan haha... Vi far se hur det blir med det.....

Nu blir det en Red stripe och lite chill med nagra jamaikaner som vanligt. Ha det bra dar hemma.

Kramar Jenny & Andrea

PS: Har sa sjuuukt mycket att beratta sa vi skriver mer nasta gang.


Kommentarer
Postat av: Fjärilen

Det låter som ni har det super mysig och få uppleva mycket på er resan. Roligt att läsa alla era inlägg på denna sida. Här hemma idag regnar det men det finns bara dåliga kläder inget dålgt väder:-D.



Ikväll här hemma blir det träning för mig på Energihuset body pump.



Vi har nu snart fått alla trappsteg klar i trappen upp så kul. Du kan se lite bilder på facebook.



Ha det bäst nu och ta vara på tiden ni har där.

Kraaaaaaaaam

2009-06-14 @ 11:27:08
Postat av: Ramona

Hej Rasta Girls :)



Kul att höra av er, att ni har det riktigt bra o får uppleva allt detta ;) Måste vara helt otroligt på alla olika sätt. Blir det någon Jungel surfing el va det nu heter framöver ;)

Jag har blivit sjuk, MORR!! Idag e värst än så länge, super ont i halsen o kan knappt prata nu, men det kan ju bara bli bättre...

Att ni blir erbjudna gifte¨mål e jag inte ett dugg förvånad över haha, Vem skulle bli den lycklige vinnaren tro ;) hehehehe.

Ta bra hand om er, vilket jag vet att ni gör!



Miss u both / Kraaaaaaaaamar

2009-06-14 @ 12:41:53
Postat av: JP

Haha kul att läsa på alla inlägg att jamaicanerna är heta ;) undrar vem som frågar vem om giftemål haha. Kul oxå att ni var 25 000möh, shit mount everest gånger 2.5... Månen är typ så högt över havet hehe. Fan va nice ni verkar ha det. Red stripe ya món!

2009-06-15 @ 00:33:00
Postat av: Jenny

Meen drygo det ar en nolla for mycket :P 2500m over havet saklart..... haha

2009-06-15 @ 06:47:08
URL: http://jollyjumper.blogg.se/
Postat av: Sara

Flickor, ni verkar ha det underbart!! Ser fram emot fler bilder :) Kramar från Sara

2009-06-18 @ 12:40:27
Postat av: Fjärilen

Hej!Imorgon är det midsommarafton, önskar er en härlig midsommar fast ni inte är hemma. Grattis i förskott Andrea. Vi ska fira midsommar i holmen å till havs :-D. Ska binda midsommar krans imorgon och några goda drinkar slinker nog ned.



Det är soligt här idag men jag är förkyld så jag kurerar mig idag. Har en vecka skola kvar efter midsommar och sen ska vi börja renovera huset, det ska bli så kul.



Ha det bäst nu.

Kraaaaaaam

2009-06-18 @ 17:38:57

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0