Smartie

Idag har jag och Maria varit riktigt effektiva med vårt arbete. Imorgon ska vi träffa handledaren och han kommer bli imponerad!


Nu siktar jag på iksu för en stund, sedan blir det te och avhandlingar att plöja igenom - yeiih!

worried

Det är så mycket som händer nu och jag hatar när det är så. Jag vill inte att någon som jag känner någonsin ska bli sjuk eller må dåligt...

TA HAND OM ER!

Monday.

Har varit uppe på UB idag och sökt information inför examensarbetet. Hittade en trevlig avhandling på 500 sidor på engelska, så det är väl bara att börja antar jag.

Chapi sover och jag undrar vad jag ska träna ikväll.... Det hade varit skönt att vara hund ibland.

No party to go to

Igårkväll var jag på vinkväll hos Ylva. Supermysigt, så roligt att umgås med tjejerna ur gamla idrottsklassen, världens gulligaste. Några hade varit på "chairdance" innan, det var alltså ett koreograferat pass med sexig stoldans. Jag och Mariah fick se smakprov av dansen senare på kvällen, då de andra satte upp en hel show.


Sofie visar stoldansen

Chapi var på myskväll hos Andrea, trodde han skulle bli sur när han inte fick följa med mig - men icke. Han var så nöjd med att få va med Andrea och Maria så han märkte knappt att jag skulle åt annat håll...


Chapi vilar lite i soffan

Idag var det jobb och sedan har jag varit och storhandlat. Undrar hur mycket lösviktsgodis vi svenskar trycker i oss per år? Det måste vara mycket. Jag kan bara utgå från mig själv och hysterin vid godishyllan på affären idag. Helt galet.

Nu blir det i alla fall lördagsmys, jag har godis, Chapi har fått ett grisöra, Sverige spelar mot Portugal. Kan inte misslyckas, ska bara komma ihåg att släcka ner alla lampor ikväll (kl. 20.30)! Kommer dock ha TVn på i alla fall kl. 21.


Earth Hour WWF

Tisdag, fredag, lillsöndag?

Usch jag har ingen koll på vilken dag det är, idag har jag haft tisdag, fredag och söndag. Och uppenbarligen torsdag också såklart. Rätt knasigt... Tack och lov ingen måndag i alla fall.

Var uppe på uni idag och hade första träffen inför examensarbetet, det var ok. Slutade tidigt och har hälsat på Anna på Creative Lounge, Andrea var där o fixade håret och jag var sällskap bara. Det blev kanonbra och vi kom fram till att Anna är Magika de Sax! Hon trollar fram de fina håret...

Sedan blev det hämtpizza (därav min lillsöndag).. Jag o Andrea gjorde en lättlagad middag - åkte till pizzerian och hämtade. Det var riktigt gott, var 100 år sen jag åt hämtpizza sist.

Det känns så kul att komma igång med examensarbetet, imorgon ska jag och Maria styra upp det hela lite mer.

Sov gott!

examensarbete fram till juni

Nu är den här kursen avklarad och från och med imorgon så är det examensarbete som gäller. Det ärså svårt att välja vad man ska göra om. Jag ska göra det tillsammans med Maria och vi ska göra något om idrott. Förslag ett handlar om utomhuspedagogik och förslag två handlar om övervikt.

Får tänka på det tills imorgon.

Jag och Chapi har vräkt i oss våfflor till mellis. Såå gott! Men man mår ju alltid illa efteråt tyvärr. Det lär nog Chapi ocså göra, hans mage är inte såvan vid våfflor med grädde till... Men jag tror han tycker det är värt.


Mums - men ännu godare med hjortronsylt!

Morgonstund........

Klev upp ovanligt tidigt idag, det är faktiskt väldigt skönt att vakna tidigt när det är ljust ute. Så hann jag gå en promenad med Chapi i solen. Hur skönt som helst.

Sedan har jag haft grupptenta uppe på uni, det drog ut på tiden så det blev lite sen lunch. Jag blir så otroligt grinig när jag inte får mat i tid. Jag o Skalman är på samma nivå. Efter mat o sovklockan ringt fungerar inget!

Har i alla fall hunnit läsa igenom en avhandling i eftermiddag, den ska redovisas imorgon. Rätt intressant som tur var.

Nu har jag precis varit och kört ett pass spinning på IKSU med Andrea, men eftersom jag ville bli klar med avhandlingen innan så blev det lite bråttom och jag fick max-cykla upp till IKSU = mjölksyra... Smart att fixa det INNAN spinningpasset hade börjat. Men det gick bra i alla fall.

Nu ska jag och Chapi ta en liten walk igen, sedan ska jag hälsa på Mathilda och Luca. Filmkväll där ikväll.

Mys på Nydala

Andrea ringde och frågade om vi ville följa med till Nydalasjön på eftermiddagen så vi samlade krafter.

Väl där blev det sola och kaffe för mig, Andrea och Elin, och en massa bus, lek och spring för Zombra och Chapi. Hur skönt som helst.





Idag är en vilodag

Idag vilar jag och Chapi, igår var det mycket nytt för honom och han var supertrött igårkväll, tror fortfarande att han är väldigt trött efter gårdagen... Nu ligger han och "ser på" Robinson-reprisen:


Igår var Jean-Paul, Mathilda, Luca & Andrea här på besök, det var trevligt, sedan gick jag och Andrea på en liten promenad med Chapi och handlade lite godis. Middag blev uppe hos Andrea, där Chapi fick träffa katterna Frans o Korven. Mycket spännande.

Fint besök - en glad Luca

På kvällen var vi på Sofiehem och såg film; Slumdog millionaire. Det var en bra film, trots att jag blev lite rastlös i mitten.

Chapi var så otroligt trött när vi åkte hem så han somnade på 1 sekund! Nu ska vi bara slappa, jag ska läsa lite inför ett seminarium och sedan ska vi gå ut och sola lite.

VFU over

Happ sista dagen avklarad, det blev mycket fika idag. Väldigt trevligt, fick bra omdömen och lite vikariat framöver så det känns otroligt bra!

Hann dessutom med en kopp te med J-P, Mathilda, Luca och Tina. Sen har jag och Chapi varit ute på en lång promenad, men idag skulle man helst haft gummistövlar. Stora vattenpölar överallt och under dem gömmer sig isen.

Nu sitter både jag och Chapi och väntar på middag... Köttfärslimpa i ugnen.

Ikväll blir det bara lugnt med Chapi-mys, lite godis och Lets Dance skulle jag tro. Kanske lite planering också eftersom jag har så mycket till nästa vecka.

Imorgon flyger mamma och pappa till Thailand, jag erkänner jag är sååå avundsjuk.

Ha en skön helg.

sista dagen på vfu

Imorgon är det sista dagen på min praktik. Har bara en enda lektion med IVIK i fotboll.
Håller på att baka lite nu så att jag kan bjuda min handledare o hans kollegor på lite gott imorgon! Det känns viktigt att fikat blir bra för då kanske jag får jobb där sen... Är rätt övertygad om att fikat avgör.

Chapi har fåt en lugn dag (dvs utan mig), jag har varit på skolan hela dagen nästan... Var hemma på lunch och gick en liten promenad, det är vår nu = LERIGT. När jag kom in hann jag inte duscha av Chapi så jag torkade av det värsta bara... Vilket inte var tillräckligt märkte jag när jag kom hem. Lera överallt.

Så ikväll har jag köpt en leksak till Chapi och städat. Han har fösökt ha sönder leksaken konstant sen han fick den.


Chapi har lyckats bita lös lite rep från leksaken.

aaaaj!!!

Har varit ute och gått med Chapi nyss, det är blank is på gångvägarna.
Precis när det gick en gubbe med hund bakom så drog jag givetvis på världens praktvurpa, det gjorde så sjuuukt ont i knäet och armbågen (som jag landade på), helt ärligt så blev jag sådär yr som när man håller på svimma. Men jag var ju tvungen att fortsätta gå för att inte gubben skulle börja fråga hur det gick.

Sedan efter en stund var jag tvungen att sätta mig o låtsas gosa med Chapi för då höll jag på svimma på riktigt.

Jag hatar is! Det hör hemma i drinkglas - Ingen annan stans.

Chapi
Chapi solar....

orkan?

Är fortfarande kvar i Junsele, idag har jag varit ute med Chapi, letat roliga kläder på vinden, bytt gardiner och fikat med mamma och Nicklas. Det är superfint väder här, strålande sol och blå gimmel, ca +3 grader - men det blåser storm! Jag pallar inte att gå ut när det blåser så mycket.

Ikväll åker jag och Chapi hem till Umeå igen. Nu ska vi göra middag.

Junsele nu

Har haft en väldigt lugn och bra söndag.

Imorse såg jag lite på världscupen, sedan åkte vi skidor, Chapi gillar det, men han blev hur trött som helst!
Efter det åkte vi och hälsade på Åke och Annika, där fick vi smörgåstårta, tårta, kaffe och massor med goda kakor! Annikas smörgåstårta är oslagbar - MUMS!

Sedan satt vi ute och solade i snön en stund innan jag o mamma gjorde lite indonesisk kyckling, med ris till.

Nu blir det en lugn kväll,ska fixa lite spinningpass och planera dopningföreläsning.

CIAOO

förkylningar är skit

Jag har blivit förkyld igen, den här gången är det bara lite snuva, massa nysningar och lite ont i ögonen, så jag är inte direkt sängliggande. Men ändå drygt och irriterande.

Imorgon jobb, sedan åker jag hem till Junsele!


Hemma i Junsele

my bubble

Oj va seg jag är, jag har varit hur seg som helst de senaste dagarna och haft miljoner triljoner saker att göra (nästan)... Är mer disträ än vanligt och hjärnan filtrerar bort mer än vanligt.
Som tur är ska jag åka hem till Junsele på lördag, blir skönt att vila lite. Träffa Chapi och slippa diska, jag längtar!


Jag lever i min egen bubbla just nu...

Byrån får vänta

Ska jobba imorgon.

Såg att dollarn sjönk mot kronan idag, känns rätt bra, hoppas den fortsätter sjunka lite tll fram till juni.

GOOOOOD NATT!

Om 2 minuter

Kommer Elin, Nova och Emelie hit.

Jag har städat klart mina garderober nu, äntligen. Måste dock köpa en byrå imorgon. Har lektioner kl. 9-11 imorgon!

Nu blir det fika.

punch pralin

Har haft VFU idag igen, hade längdskid-lektion med en klass där nästan inga elever hade åkt skidor tdigare. Det är otroligt svårt att sätta sig in i deras situation, jag kommer ju inte ihåg när jag själv lärde mig åka. Det är lätt att tänka "hur kan det vara så svårt". Men det blev en rolig lektion trots en del vurpor...

Nu laddar jag inför Punch out mot J-P. På liv och död nästan...

Nu längtar jag redan till helg igen. Kanske åker jag hem till Junsele då...

mindre än 90 dagar

En söndag helt utan plan, det är så skönt. Bara sitta i soffan och läsa tidningar och se sunkig ut. Det är min melodi.

Helgen var super, i fredags hade Mathilda fördelsedagsfest, som slutade på Invito. Sedan jobbade jag, fikade och tog det lugnt igår med J-P, Mathilda o Luca.



PS: 88 dagar kvar till Jamaica...

J-P på en powerwalk


Detta är ett gäst inlägg från Andrea, såg att J-P var ute på en 60 minuters powerwalk idag... Är det  Andreas som springer bakom? J-P ser rätt nöjd och hurtig ut . Bra jobbat!


Vår

Jag längtar till sommaren nu, piffade upp bloggen med lite blommor.

Har precis ätit världens godaste chokladbollar som jag själv hade bakat tillsammans med Andrea o Ramona. Mums!

1 dag sportlov....

Imorse:
Jag va skittrött eftersom jag satt uppe för länge och letade info till grupparbetet, jag klev upp och var en aning stressad. Planen var att ta bilen till uni så att jag kunde åka direkt till Maxi efteråt och handla mat (smart va). Så jag hade skrivit en lapp igår med masssssssor av viktiga grejer på. Tyvärr kunde jag inte hitta lappen imorse när jag skulle åka! Letade igenom HELA lägenheten 2 ggr. Den är försvunnen.

Ungefär när jag skulle träffa gruppen uppe på uni så inser jag att att jag inte hinner leta igenom lägenheten en tredje gång, så jag får helt enkelt skriva en ny lapp... Sen när jag gjort det och kommer ut till bilen så har plog-gubbarna återigen plogat upp fina vallar runt hela min bil. Så jag hade inget val - bara att plumsa i djupsnö (i sneakers). OCH skrapa rutorna = plumsa i djupsnö runt hela bilen.

När jag kommer upp till uni (försenad) så finns ingen parkering, otippat. jag fick parkera nästan uppe vid iksu och sedan springa till UB.

Så när jag kom fram var jag väldigt sen, svettig, skitsur och skakade av ilska.

Skönt att jag är ledig imorgon...

fiiiika

Har gjort grupparbete idag, fattar inte hur tidsoptimistisk jag är ibland.... Satt med det till kl 14. Sedan hade jag som plan att äta lunch, springa ärenden på stan, byta om, packa, sedan träna på iksu (kl.16-17), sen handla mat på maxi, duscha, äta middag, slå in paket, kamma luggen och sen åka till Andrea och Ramona före kl. 19! Det gick inte, jag hann inte handla...

Men var på födelsedagsfika hos Mathilda som fyller år idag! GRATTIS!!! Som vanligt bjöd hon på supergott fika. Åt tills jag nästan sprack... Ramona blev en radiokaka och Andrea pratade för sig själv.

Sedan skrämde jag och J-P skiten ur Ante... Han bor ju nedanför Mathilda o J-P nu. Så vi gick runt till hans fönster o knackade på när han satt och koncentrerade sig på datorn.... (skulle ha filmat det.... sjukt kul)

Nu ska jag sova, har letat vetenskapliga artiklar om flickor med slöja i skolan, håller på med ett case om det i grupparbetet. Men jag hittade inget.

God natt!

Jobb(ig) helg

Har jobbat igår och idag,  fick världens huvudvärk igårkväll, måste vara nåt stressrelaterat. Hade så ont så jag höll på spy nästan. Det är inte vanligt för mig.

Men nu är det bättre! Såg filmen Bolt igår också. Den var bra, hamstern påminner om Ramona när den fnissar.

Och idag var det ju Vasaloppet, hann se lite innan jobbet, och såg nu att det faktiskt blev svenskt guld i år och dessutom att min gamla klasskompis Robin Bryntesson kom 12:a! Det va ju kul!

Nu ska jag vila lite så kanske det blir lite beachvolley sedan...

RSS 2.0