Mina vänner Becca o Bobbo

Jag klippte mig ju som sagt förra veckan och väl där träffade jag Bobbo som också klippt sig:

 Han var ju lite långhårig tidigare (bild från i sommar när vi grillade uppe hos J-P & Mathilda):
(därav den blommiga skjortan, Bobbos "grillkvälls-skjorta")
Rebecca kom precis ute på parkeringen också, hon hade varit ute på sin reglebundna skärmflygning;
,
Det blir kallt att skärmflyga på vintern... inget som hindrade henne i lördags då hos var rätt lättklädd:

.. om jag inte kände henne skulle jag misstänka anabola.
hon berättade i alla fall att Bobbo hade haft en skitsnygg frissyr för nåt år sen så hon hoppades att han skulle klippa det så igen, den skulle tydligen få honom att se smart ut:
... Men den här gången valde han ju lite kortare, mer trendig frissyr.

Rebecca har ju också stylat håret lite nu, blev otroligt bra måste jag säga, tror att även hon valde det som är mest inne för tillfället - permanent (utan panna?)


Bobbo och Rebecca är verkligen fina tillsammans alltså...Jag känner mig nästan lite ute nu med min lugg.

OM

Om jag skulle klippt mig som en variant av mormors gamla frissyr
kunde det sett ut ungefär såhär:

Vad tycks...? Nästa gång kanske...

Sportlov? Nix

Äntligen fredag! Jag gillar mina VFU-fredagar. Först friskvårdstreorna som är helt gudomliga att ha. Intresserade och hjälpsamma, sedan en galen IVIK-lektion som topping innan helgen. Slutar 11.30!

Det innebär att man hinner gå och fika på stan med mina kära vänner, så skön dag. Jag och Andrea var o spanade efter sköna Jamaica-kläder också, men det enda jag hittade var ett handtvätt-plagg så det får vänta...

Nu har jag köpt godis och ätit tacos, snart kommer Elin hit och vi ska slappa och se på TV... Var längesen jag hängde med Elin, mycket att ta igen.

För övrigt är pappa senil då han hade frågat vår granne (i Junsele) om han ville ha Chapi när de åker utomlands! Det är ju redan bestämt för längesen att han ska bo med mig! Det går inte att ändra på...

Har ställt in fjällresan också. Känns rätt skönt nu faktiskt, slippa packa och fixa allt med det. Får dock inget sportlov utan IML-vecka istället, otroligt spännande......

flingor och mjölk med hallonsylt

Igårkväll blev det ännu mer semlor! Tur att jag tränar annars skulle jag rulla fram. Ska köra punch mot J-P ikväll.. Får väl se vem som knäcker vem...

FET TISDAG

Idag var det action från början till slut. När jag kom upp på idrotten(vfu) så är det två elever som sprungit ihop på en lektion så att båda två har skadat sig i knä resp. lår. Ambulansen kom rätt snabbt som tur var.

Efter min lektion (som tack och lov var skadefri) fick jag och Maria semlor av vår handledare! De ni...

Sedan har jag äntligen klippt mig! Så här blev det:

(Supernöjd, tack Anna!!)

Blev ännu mer semlor ikväll hos J-P & Mathilda. Vi bakade givetvis semlorna själva (ok, inte bröden...). J-P fick ansvar för grädden. Efter en stunds vispande frågar han Mathilda om den ska va typ hård eller.. Så Mathilda svarar ju såklart att den ska va rätt hård. J-P vispar en stund till och en liten stund till och ännu en liten stund, tills han märker att han vispat det till smör! hahah Grattis J-P. Bara att åka till affären och köpa en ny grädde. Men till slut blev de i alla fall klara - och väldigt goda.

Där blev det även CL och så mycket skratt så jag fick ont i magen. Kvällen i bilder:

dan före dan

1: Det är fettisdagen imorgon a.k.a. Semeldagen. Just nu känner jag mig ärligt talat lite uppgiven för det känns som jag är den enda som är peppad på att äta semlor. Men nu är det uppstyrt semlor och CL imorgon i alla fall.

2: Jag har blivit hurtig igen. Idag när jag gick hem från skolan så mötte jag en kille som kom joggande med längdskidor+stavar under armarna och pjäxor på fötterna (inte så skönt att jogga i pjäxor), på väg mot spåret alltså, vilken perfekt uppvärmning va. Lite overkill enligt mig, men jag tog mig i kragen och gick i alla fall till och från IKSU ikväll.

3: Nu är min smoothie slut så jag ska gå och leta mer ätbart.

Buhbye


Ska klippa mig

Jag funderar på att klippa lugg kanske.... Här är några luggar som jag gillar:



Kommer det passa på mig...?

Vart tog helgen vägen

Jag fattar inte, nu när jag var ledig i helgen har den gått så snabbt! Imorgon är det måndag igen och jag måste förbereda mig inför föreläsning. Hur kul känns det. Mer helg tack.

sjukt kul


stan knäcker mig

Har varit på stan heela långa dagen idag! Det känns kan jag säga... Var helt slut när jag kom hem. Dessutom syns det på min ekonomi. Det blev visst lite shopping ändå... Mest nyttoprylar som alltid haha

Funderar på ett par skalbyxor från Tierra, men de kostar skjortan! Kan jag få vinna på en lott eller hitta ett magiskt frö som växer upp till ett penga-träd?

Ikväll blir det bara lugnt o slappt, se på TV och planera lite Jamaica kanske.

god natt

god natt mr tom/good night mr Tom? Finns det en bok som heter så...? en gammal klassiker va. (kanske värd att köpa på bokrean som börjar om 6 dagar...?)

Skötsamma jag ska gå och lägga mig nu, imorgon väntar stan med Erika och lingonsylt skickat från Junsele via Annika som är i stan i helgen. Det blir nog bra!

Sov gott! :)

boxning på schemat

Imorgon ska jag ha en lektion med boxning, med IVIK. Då kommer min lärare från uni o kollar också, alltid lika kul att bli bedömd.

Sedan blir det fika på stan, och ska försöka kolla lite på stan efter gore-tex skalbyxor och sommarklänningar... Undrar förresten om de kommer ha inredningsavdelning på HM här i stan också... i så fall när det kommer ha premiär. Det ser jag fram emot att spana in!

Kommande vecka måste jag och Andrea styra upp en planeringskväll inför Jamaica. Kanske boka nåt boende och sådär! Jag längtar verkligen till solen nu.

ny utmaning

Blev utmanad av Emma.

Regler: Det här är svårare än du tror! Varje svar måste börja med första bokstaven i ditt namn! Alla svar måste vara riktiga, hitta inte på ord eller ljug! Om personen som gjorde innan dig har ett namn som börjar med samma bokstav som ditt får du inte ge samma svar som han/hon gjort. Du får heller inte skriva samma svar två gånger eller skriva ditt eget namn som svar!
Lycka till!

1. Vad heter du? J... (reglerna säger emot sig själva. Jag får inte ljuga och inte skriva mitt eget namn)
2. Ett ord på fyra bokstäver: Jeep
3. Flicknamn: Johanna
4. Pojknamn: Joel
5. Yrke: Justitieminister
6. Färg: Jungfrublå
7. Klädesplagg: Jacka
8. Mat: Julskinka
9. Sak i badrummet: Jacuzzi
10. Plats/stad: Jamaica ;)
11. En orsak att vara sen: J-P stod ivägen
12. Något man skriker: Jag vann!
13. Film: JungelGeorge
14. Något man dricker: Juice
15. Band: Jackson 5
16. Djur: Jak
17. Gatunamn: J. Sigfrid Edströms gata
18. Bil: Jaguar
19. Sång: Jennie let me love you (felstavat men ändå)
20. Aktivitet med mer än en deltagare: "Jaglek" (man jagar inte gärna sig själv)

Jag utmanar: Elin, Jocke, Kim & Maria

fixa kursen

Vad händer med dollarn, kan den för guds skull sluta gå upp! En rejäl sänkning lagom till juni tack. Har tittat lite på reseplanering idag, det är mycket att fixa innan avfärd. Bl.a. måste jag fixa USA's valuta... Piece of a cake.

Igår fyllde Luca 4 månader! Tänkte att tiden går så snabbt, om ett år kan han förhoppningsvis säga "Jenny Pulka"...

Vad gör jag på en tisdagkväll?



Jag håller på att avfrosta min frys!
Jag har börjat få lite ont i halsen och tänkte därför vara duktig och avstå från träning, men det var inte lätt att komma på nåt att göra då... Men det här behövdes verkligen.

Såg för övrigt att HM ska börja med inredning spännande!

scary...

Dont mess with me....
akta er för mig

Japp här är jag för några år sen, med lösnaglar, en sugpropps-mutter i pannan och plastläppar. I mitt bästa skick alltså. Men inte nog med det så undrar man ju vad det är för tröja jag har på mig och varför jag har en liten rosa fågel-brosch med röd fluga...

skakigt värre

Har haft århundradets sämsta lektion idag, skönt att ha den avklarad. Sedan spelade vi badminton med IVIK-eleverna.

Sedan har någon kommit på att vi ska ha seminarium vissa eftermiddagar - och de här seminarierna är totalt värdelösa! Så måttligt kul att gå dit kl 15.30-16.45 efter en skoldag. Idag handlade det om... ja ungefär sånt som vi har tragglat i ca 3 år nu, hur det är att vara lärare. Så oerhört ointressant och gav INGET! Vi ska överklaga dessa seminarium.

Har varit och kört lite punch out på IKSU ikväll mot/med Maria. Hon är liten men stark som en oxe, så mina armar skakar otroligt nu. Skakade redan imorse efter skidturen då jag som alltid var tvungen att maxa lite... Så nu är måttet rågat och jag kan inte servera mig själv ett glas juice ens.

Hoppas det har gått över tills imorgon, då ska vi bara ha en teorilektion sedan lite samtal om långtidsplanering. Yeih!

Ha en bra vecka!

Skidor

Klev upp kl 7 imorse, skulle ut med kursen och åka skidor på Carlshem. Jag sket i att valla igårkväll eftersom jag tänkte att någon kanske hade en kloss där uppe men nix, så jag körde utan valla! TUR att det inte var så långt ändå.

Det var i alla fall väääldigt skönt ute, hur mysigt som helst att sitta och grilla korv i solen. Nu däremot är jag helt slut i hela kroppen och i hjärnan.


Ser härligt ut va...?

Packar o fixar

Vädret imorgon:

Inte så dumt eller hur...?

Nu har jag fixat fram skidor, pjäxor, väska, kläder, valla och fika... När jag gick in på smhi:s sida började jag faktiskt längta tills imorgon. Kommer bli såå härligt!


Hallen

Valentin med stress

Igår var det tjejfest här hemma, jag var dock nykter eftersom jag har en vit månad... (När jag har det låter det som att jag är alkoholist i vanliga fall men det är jag ju inte, tänkte bara vara lite hälsosam en månad och inte dricka alkohol alls.)
Men det va supertrevligt och började spåra litegrann, precis sånt som jag gillar!

The sweetest:


Idag var det stressigt som tusan med jobb och utomhuspedagogikutbildningen. Men det gick bra i alla fall och imorgon ska vi ut och åka skidor! Det ska tydligen bli bra väder och jag har nyss tagit in mina skidor från förrådet... Undrar om man kan valla dem utan kloss.....? Någon expert? Andrea kanske kan sånt??

Ha en supermysig Alla hjärtans dag!!!

Kraaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaam

Helg när då

Imorgon ska jag ha den här lektionen i idrottsmedicin, vi får se hur det går! Fredag den 13:e och allt...

Sedan blir det fika med JP, Luca och Mathilda, efter det fest här hemma med tjejerna.
På lördag börjar jag en till kurs (Utomhuspedagogik vinter), så kl. 9 ska jag infinna mig uppe på uni. Kl. 12 måste jag vara nere på stan igen för då börjar jag jobba, så missar jag lite av kursen, och kan återgå till uni ca kl 15 när jag förhoppningsvis kan sluta jobbet...

På söndag är det fortsättning på kursen, då ska vi åka skidor tror jag...? Måste kanske leta fram skidor och sånt.

God natt och trevlig fredag den 13:e!

snart jamaica


idrottsmedicin på hjärnan

Idag har jag provat att bedöma och ge feedback till en trea som läser Ledarskap. Det var 2 tjejer som höll i och ledde lite lekar. Det är ganska svårt faktiskt, att tänka på kriterier och allt innan man dömer.

Sedan i eftermiddag har jag suttit med en PowerPoint som fortfarande inte är färdig. På fredag ska jag ha en föreläsning i Idrottsmedicin - fysiologiska effekter av träning. Det är mycket att planera, vad ska jag ta med och vad är för avancerat, och framför allt hur lägger man upp det på elevernas nivå? Min hjärna är för närvarande helt tömd.

Nu dricker jag te istället och ska se Efterlyst... Funderar på att skicka in min stulna cykel dit. Jag ger aldrig upp!

wooooaaaw

Började dagen med att nästan köra fast på min parkering. Han som skottar här utanför hade gjort en fet vall bakom alla bilar.... Smart gjort måste jag säga. Jag var dessutom lite stressad så det kändes som det kom väl till pass med en jävla snövall att ta sig igenom.

Men sedan blev dagen lite bättre.. Har varit på Nydalasjön heela dagen och glassat med 2 friskvårdsklasser. Det blev lite lekar i djupsnö och delikatesslunch (makaroner o köttbullar) med varm choklad till efterrätt! Pricken över i:et var ändå vädret. Blå himmel, strålande sol, -4c och vindstilla - JAPP vindstilla i Umeå! Faaaaantastic!

Så nu har jag bättrat på näs- och kindbrännan lite. Känns bra...

Har dessutom varit o kört både body balance och spinning ikväll - nu är jag fit och håller på ladda med fika.

Vårt fantastiska gymnast-lag, Brännbollsyran - 07
...då jag också var fit (eller försökte verka)...

VFU & Vinterhajk

Nu har jag börjat min 5-veckors VFU... Idag var det rätt lugnt. Imorgon ska vi till sjön och ha vinterhajk med några 1:or, de ska få bada isvak och sånt där trevligt. Skönt att slippa det.

Nu är jag sååå trött, det känns som jag skulle kunna gå och sova nu på en gång. Men det ska jag inte...

Jag har otroligt bra schema under VFU:n, så det känns guld. Däremot gruvar jag lite för en del föreläsningar som jag ska hålla i, som ska vara så avancerade att jag knappt vet vad jag pratar om... Usch.

Imorgon ska jag däremot bara hålla i några lekar, det blir nog lite fotbollsbrännboll i djupsnö, snörugby variant och lite stafetter! Hoppas hoppas det blir sol imorgon.

Hemavan 2008
Bild från Hemavan förra året



Skön söndag

Helt ledig, inte massor av plugg att fixa, grinigt väder ute = Skön söndag i soffan.

Jag sitter och ser reprisen av Let's Dance, dricker te, äter godis och läser senaste nummret av Elle.
Jag hoppas att Morgan vinner Lets Dance, men jag vill inte att Laila Bagge ska åka ut heller. De kan få vara i finalen. Jag ska ansöka om att få vara med där som en joker nästa år tror jag. Det skulle nog vara sjukt roligt!


Over her dead body

Det blev en komedi ikväll: Over her dead body. Rätt rolig, väldigt lättsam. Och extremt förutsägbar. Såna filmer är bra när man vill ha mer fokus på godiset än filmen.

Och så blev det nybakta morotskaka-muffins också... Gott gott.


En bild av kylan där ute...

filmkväll kanske...

Här har det snöat massor! Flera dagar med bara snö och snö och snö... Och trafikkaos. När det blir trafikkaos i norrland (i februari) p.g.a. mycket snö, så ÄR det mycket snö. Men idag snöade det inte - det var sviiinkallt. Är fortfarande -15grader nu.
Har jobbat idag! Var ovanligt lugnt, tror att alla har slut på pengar nu. Eller så var det för kalt...
Jag köpte förresten en t-shirt igår.

Ikväll blir det nog filmkväll med tjejerna tror jag. Undrar vad vi ska se för film...?


Min nya tshirt.

Tjejkväll a la carte

Nu börjar vi runda av den här trevliga kvällen... Får jag lov att presentera min underbara trio:

Andrea, Elin och Ramona (in action)

Vi har ätit kycklingsallad, äppelpaj och massor med godis! Kim var här o hälsade på också!
Sedan fick vi nog lite av en sockerchock och kom på idén att härma olika djur/fula saker framför kameran. Vansinnigt roligt och grymt fula kort! Hoppas ni kan skratta lite iallafall, annars kan ni gissa vad vi föreställer:



Totalt tog vi 98 bilder ikväll... Lite roar barnen som det sägs. Ha en skön helg!

Kramar/ Jenny - giraffen


PS: Ananaspaj blir en annan gång, Ramona gillar inte ananas.

fortsättning fredag....

Jag har kommit på att jag ska försöka ha mer blder med här, det blir ju roligare då. Och så ska jag inte skriva nåt om melodifestivalen.

Nu har Robin varit här och han fick lite paj till lunch... Han har för övrigt köpt en ny dator idag som vi testade... (jag var inte så delaktig..) Men den fungerade i alla fall!


Fredag då

Idag har jag fullt upp hela dagen, jag gillar när det är så! Nu ska jag skicka in mitt VFU-kontrakt till min handledare, sedan kommer Robin förbi så jag ska bjuda han på lunch hade jag tänkt.

Sedan ska jag på stan med Elin o kolla inredningsgrejer framförallt, men vi ska fika också SÅKLART....

Ikväll ska jag, Andrea, Ramona och Elin ha tjejmiddag här hemma. Det kan inte misslyckas.


Ny toalettborste...?

Det här kommer bli...

...en bra dag. Det känner jag på mig!

Jag är ledig idag och ska  träffa Robin som är i stan idag, så vi ska ha en lunchdate.

Jag har hittat en cool grej som jag skulle vilja ha, dock vill jag ha en senare verson som är lite mer retro:


En phonophone

Snart är det sommar!

Redovisningen blev inte sågad!!!

Nu har jag helg! Det känns ganska skönt faktiskt.... Imorgon ska jag nog bara träna och baka, sen på fredag ska jag och Elin på stan och spana på inredningsgrejer till hennes nya lägenhet. Jag längtar så jag kan spricka! Nästan. Jag älskar sånt...
Nu är jag på så bra humör för att jag är ledig så det känns nästan som att det snart är sommar...


Den här tycker jag va söt som sommarklänning, kanske att jag beställer den...

motivation vart är du?

Sitter och nöter in Nya Zeelands styrdokument och jag skulle verkligen ljuga om jag sa att det är intressant. Det här ska jag alltså presentera för min klass imorgon... Bra Jenny-noll koll....

Vi har alldeles för lite plugg numera, jag blir helt slö och skjuter upp allt för att vi är lediga så mycket. Inte bra. Jag vill ha mer jobb, eller jag vill helst ha mer pengar...

Nu börjar jag tänka som jag alltid gör i såna här situationer: "Om jag bara går och lägger mig otroligt tidigt (för att slippa sitta o läsa det här nu) så är jag utvilad imorgon och allt kommer gå bra då." (Fast det brukar inte göra det om jag inte har läst...)

Äsch jag får se imorgon hur det slutar. Sågad vid fotknölarna eller hyllad.....? (hyllad kanske inte är ett alternativ...)

Puh & Ior

Ikväll har jag varit duktig o gått på BodyBalance, fast jag tycker såna pass är rätt jobbiga.. När man som ska stå stilla i samma position flera sekunder och det bara sträcker o gör ont. Men skönt efteråt är det! Sedan körde vi beach, Elin va med ikväll o tur va det för vi vann!

Nu har Jocke bokat biljetter så han kommer upp o hälsar på här i Umeå under Valborg-helgen! Ska bli kul.

Och jag hade råkat skicka min mobil på fel sätt, så utan kvitto. Jag har varit lite orolig och försökt spåra det på posten.se genom kollinr, men det hade inte registrerats där idag när jag kollade... Men nu kollade jag o det hade registrerats nu så mobilen är på väg! Skönt... Jag var lite nervös ett tag där, jag har ju inte så bra flyt nu.

Inte för att det är nåt fel på den jag har nu, den är nog nästan bättre än min riktiga...! Nä nu måste jag sova lite. Skola imorgon!

Utmanad av Emma

Jag fick följande utmaning: Du har blivit utmanad! - Gå in i mappen mina bilder (ev. Bilder för dem med OS X eller din egen personliga bildmapp) - Gå till den sjätte mappen (ev. den sjätte mappen igen) - Välj därefter den sjätte bilden i den mappen. - Visa bilden på bloggen och skriv något om den . - Invitera sex stycken nya till att vara med på utmaningen. - Länka till dem, och låt dem veta att de är utmanade

Så här är min sjätte bild i den sjätte mappen... (Sjätte mappen= år 2004)

Det är Chrille och jag efter studenten. Våra familjer hade student fika på något jättegammalt mysigt ställe mitt på dagen, sedan blev det party hela natten. Då hade Elin brutet nyckelben...!

Hotel Miami

Har varit på iksu o tränat core ikväll. Träffade Johanna där, va skoj. Det var som ett tag sedan! Sedan har jag hälsat på Elin i nya lägenheten, det kommer bli fint när de fått upp allt ur lådorna. Och så kommer det bli bättre när soffan kommit... Vi satt på kuddar på golvet nu!

Jag vill veta ett bra billigt ställe (hotell), nära flygplatsen, där vi kan övernatta 1 natt vid mellanlandning i Miami. Tips kanske?


Beyonce - Halo

SUN(NY)DAY

Nu har jag skickat min telefon på reparation, så jag har en av pappas gamla tegelstenar... Alltså inga nummer kvar heller.

Vad skönt att det var sol ute idag, jag har längtat efter det så länge. Nu fick jag ännu mer längtan till Jenny - Andrea - Solbrillor - rom - SOL - Karibien... Jamaica alltså. Åh vad jag längtar nu!

Nu ska jag nog till IKSU och ... duscha. Ja jag ska faktiskt träna innan också.

RSS 2.0