Home sweet home

Nu är jag hemma i Umeå igen. Har jobbat här idag och varit o storhandlat. Jag vet - vuxenpoäng. Men jag har kommit på en annan grej som borde ge mig ännu mer vuxenpoäng... Jag har ett fejk-mynt till kundvagnarna. Det ÄR vuxenpoäng. (På gränsen till pensionärs-poäng..)

Gubbarna har börjat riva sönder mitt badrum så jag har för närvarande ingen fungerande dusch, så nu blir jag tvungen att träna på iksu varje dag så jag kan duscha.... Eller så kan jag ju va äcklig.

Ikväll ska jag se Tobbe representera Junsele i Postkodmiljonären! Jag hoppas att han vinner miljonen. Har köpt godis och är laddad för en lugn o slapp TV-kväll i mysbyxor!

(Tårtan i Junsele var förresten fantastiskt god, både Majas o mammas;)

Akons


Tycker om den här nu...

Det vankas tårta (hoppas jag)

Idag åker jag hem till Junsele! Ska passa på att fira ett par födelsedagar där när jag ändå var ledig från skola. Maja som fyllde år igår och mamma som fyller år på fredag. Vi får se om det blir någon tårta eller kanske nåt annat gott.



Jag önskar mig förresten en miljon kronor nu. Skulle sitta bra.

blir trött av plugg

Imorgon är det alltså seminarium igen, jag blir så trött av att läsa dessa böcker.
Tog en välbehövlig paus idag ch fikade med Mathilda, JP, Luca, Bobbo & Rebecca. Så mysigt!
Där var det visst en till tröttis, sötaste Luca somnade i halvskön ställning:


Är man trött så är man

Sedan har jag fått besök av en husvärds-gubbe här idag och det verkar som att jag ska få ett nytt badrum ganska snart... De ni!

längtar till sommar

Seminarium idag och seminarium på onsdag. Rätt tråkiga böcker... Skönt att vara ledig imorgon i alla fall.

Nu längtar jag till sommaren, varmt och skönt. Visst ser det härligt ut?


Jorden kontaktar mamma.

Det här är en intern grej till min kära mor:

SKULLE INTE DU RINGA MIG IKVÄLL EFTER ATT HA TRÄFFAT SYSTER!!!????!!

Ring mig.

Övertaggad

Sovmorgon idag, spelade beach med JP, Masse o Andrea kl 13-15, sedan var jag förbi på sjukan o fixade de där proverna som jag hela tiden glömt bort. Jag hade kanske 10 liter sand innanför kläderna när jag kom hem efter beachen, jag gjorde ett svanhopp a la Jenny rakt ner i sanden (offrade mig!). Funderar lite på att bygga en egen beachplan här ute på tomten när jag samlat tillräckligt mycket sand.

Ikväll ska jag till Ann på tjejkväll, lite spel o kex o godis MYSIGT!

Imorgon åker jag till Övik - Paradisbadet och ska se Modo-Linköping. Jag hoppas verklgien att Modo vinner. Sedan blir det utgång, tror det kan bli sjukt kul faktiskt - helst om Modo vinner!
Jag blir helt uppspelt när jag tänker på morgondagen, sådär som barn blir. Paradisbadet o allt... Ja jag får skrva om det sen efteråt!

Nu ska jag gå och köpa lösviktsgodis till tjejkvällen.

Ha en mysig fredag!!!!!

Freaky friday

Imorgon är det fredag igen! Alla säger alltid att om man gör nåt speciellt för ofta (t.ex. äter tacos) så blir det inte lika gott och man ser inte fram emot det lika mycket. Men helg, som det är 52 ggr/år, ser man alltid fram emot lika mycket! Aldrig blir man less på fredagar. Inte ens efter mer än 1000...

Idag har jag jobbat och ikväll är det handboll som står på schemat - på TV alltså.
Och en grej till.... Varför måste alltid 98% av alla som jobbar på bibliotek vara så otrevliga? Är det ett kriterie när man söker jobb dit?

Men nu först middag. Lasagne eller stroganoff???

JAMAICA

Nu är resan bokad och betald. Jag och Andrea åker den 4 juni till Jamaica och Cuba!
Ska bli sååååå härligt. Ska vara där en månad.


Twilight


Nu har jag äntligen sett den, var på bio igår och såg Twilight. Mathilda såg den väl för 3e gången tror jag! Jag hade höga förväntningar. Alla jag pratat med har sagt att den är såååå otroligt bra.

Jag blev inte besviken, den var väldigt bra!

Jag är inte bitter

Har varit på iksu och tränat idag efter föreläsningen. Men fick skavsår på vänster häl - är väl ovan att träna efter alla förkylningar! Tyckte i alla fall att det kändes skönt att jag hade cykeln så att det skulle gå snabbt hem.


Men när jag kommer ut och ska ta min cykel så står den inte kvar. Min cykel har blivit stulen! MED min nya cykelkorg! Jag kan omöjligt beskriva hatet mot den som stulit den. Det kändes inte bättre när jag fick GÅ hem och skavsåret sved värre än förlusten av cykeln... Ser någon min röda lilla cykel med cykelkorg (som är fastlåst), säg till mig så jag får tortera den som har den långsamt och så plågsamt som möjligt. Jag skulle vilja se den som gjort det i Guantanamo fängelset på livstid! Med utegångsförbud. Efter att jag har eldat upp näshåren och fyllt öronen med frätande syra o.s.v....

Jaja, nu ska jag inte tänka mer på det, jag blir bara så arg då. Ikväll är det bio, det blir nog trevligt.

Tänkte en timma fel...

Typiskt typiskt mig. Jag tänkte att vår föreläsning började nu 9.30, så när jag hade cyklat ungefär till den lilla mataffären (halvvägs till svingen) så kom jag på att det nog var 10.30. Jag kollade på klockan och insåg att jag var på väg till universitetet en timma för tidigt! Så nu är det bara att vänta...

Ikväll ska jag gå och se en omtalade filmen Twilight. Jag hoppas att den är bra!

Här är en bild från i helgen när jag var på coctailparty hos Wickan:

(Wickans bild)

opera

Jag pallar inte opera, jag är för rastlös och har för bra hörsel för det. Mitt i idrottsgalan är lite too much för mig. Därför blir det paus här. Hittills är jag annars nöjd. Kul att Emma Johansson fick priset och så gick det ju bra i handbollen också!

Oj nu måste jag återgå, operan är slut.

Snyggt med vita tulpaner

Har precis ätit chili con carne, det kan vara min favoriträtt faktiskt. Vääääääldit gott i alla fall! Helst med rostat bröd till. Mmmmmums!

Är sugen på träna ikväll men ingen vill träna med mig och nu kom jag dessutom på att det är idrottsgalan ikväll OCH handboll (Sverige mot Spanien)... Jobbigt. Jag kanske får träna imorgon istället, då är jag ändå ledig hela dagen. Nån som vill träna?

Luca med hårband
Luca fick prova Andrea's hårband idag

Jag har förresten köpt tulpaner till mig själv idag. Det är så fint med vita tulpaner! Nu är det lite vårkänsla i mitt vardagsrum...

Vårkänsla eller hur

GH o avsked

Har träffat Erik ikväll innan han lämnar stan. Det är så jobbigt med "avsked" för jag försöker alltid tänka " Ja men hur långt bort är det, vi kommer typ ses snart igen om kanske 1 månad..." Men det blir ju förmodligen inte så i verkligheten. Jag kommer nog fatta det först om ett par veckor eller så. Vi fikade i alla fall massor med gott fika hemma hos JP o Mathilda.

Sedan spelade vi Guitar Hero också! Jag brukar bojkotta det spelet (eftersom jag är kass), jag gillar inte att förlora så mycket. Men ikväll testade jag till och med att köra på medium! Jag var grym, hade 84%...

Nu ska jag fika lite, imorgon är det kursstart - CK3. Yeeeiih!

Bakar muffins

Vilken helg jag har haft, på fredag var det fullt upp med trevlig besök och allt, på kvällen var jag hos Erik på Hejdå-fest. Det var så kul att träffa alla gamla idrottare igen!

Lördag upp och jobba, efter jobbet fikade jag lite snabbt med JP, Andrea, Mathilda, Luca o Tobias. Sedan skynda hem och packa ihop mina festsaker + vitlökspress. Åkte med upp till Andrea och åt middag där, sedan var det dags för fixning. Vickan hade inflyttningsfest med coctailtema.

Jag och Andrea tog detta tema på största allvar och var inte säkra på att vi var tillräckligt coctail-klädda. Vi fixade, lockade hår och glittrade... När vi kom dit märkte vi att rätt många inte hade temaklädsel. Supertrevligt i vilket fall, och vilken fin lägenhet Vickan har fixat! Kul.

Förresten så tycker jag det är trist när man har en fest med ett tema om någon kommer "o-tema-klädd", tråkiga människor som gör så!

Nu ska jag faktiskt provsmaka mina nybakta chokladmuffins, hittade receptet på www.dagensmuffin.se Check it out! (och bjud mig när du testat...)

Mina chokladmuffins.... Med vit choklad o banan i.

Idag måste jag upp till Ålidhem och Sofiehem och hämta massor av saker. Har halva mitt bohag i väskor och påsar utspritt just nu.... Jobbigt. Nu önskar jag att jag hade haft en bil.


Bild av Sputnik från julhelgen.

Hejdå Erik

Fick fint besök idag av Annelie, så det blev lite fika och sådär. Mycket trevligt!

Har fixat tillbaka min telefon också, skönt! Jag har fått hjärnblödning på att slå upp alla nummer på hitta.se och sedan använda hemtelefonen. Och så är jag ju nästan aldrig hemma heller så ingen har fått tag på mig heller. Jag är helt klart beroende av min mobil!

Ikväll är det "Hejdå-fest" för Erik som flyttar hem till Jönköping igen. Tråkigt för oss, men kul för honom! Jag ska försöka åka ner och hälsa på någon gång. Jag lovar att försöka. Jag har bränt ut bilder från utbildningen till honom...


Bästa bilden av Erik hahah

Min mobil är borta

Har varit ledig mest den här veckan. Hade redovisning på onsdag bara! Så skönt att vara ledig - även om jag varit det i jul också... Var på stan igår och fikade.

Madde är här i veckan också, så jag har inneboende, hon examinerar som barnmorska idag! Elin och Maja examinerar också den här veckan. GRATTIS till alla er.

Min mobil är hos Andrea nu sedan igår. Jag glömde den visst i Mathildas bil.... Klantigt.... Kanske fixar det idag.

Nu har jag ännu en ledig dag, tråkigt bara att det är -25!

Bilder från Ramonas partyyy





Pluggis!

Sovmorgon idag! Såååå skönt.

Jag har pluggat hela eftermiddagen, gjort i ordning för redovisningen på onsdag. En 13sidig power point presentation och 7 sidor text! Hjärnan är trött nu.

Ska snart gå till iksu och spela beach...

Grattis Ramona!

Grattis Ramona i efterskott! Och tack för en jättetrevlig fest, med jättegod bål! Även om vissa tyckte den va stark...

Igår var vi ut på Rex efter Ramonas fest, och det var ovanligt bra musik där tycker jag. Vi hängde mest på dansgolvet hela tiden... Efter sambuccan! Väldigt kul var det i alla fall. Och idag var det jobb igen.

Ikväll blir det något stillsamt... Film....

workworkwork

Imorgon jobbar jag! HÄRLIGT...

Jag är inte så peppad men sen på kvällen blirdet kalas hos Ramona som fyller år!


beach igen!

Har lirat beachvolley ikväll med Rebecca, Klas, JP, Andrea o Masse. Det va rätt kul, men jag var så himla trött. Orkade knappt röra mig till slut. Märks att jag inte tränat på ett tag!

Imorgon har jag 100 saker att fixa, tror jag måste skriva en lista, som vanligt! Har gjort nästan 100 saker idag också, bl.a. köpt gardiner, styrt upp helgen (+outfit), fikat, träffat Erika, vann i dyngtunna mot E, fixat nya blockljus o lite sånt smått och gott till lägenheten, tvättat, vattnat blommorna, bytt lite glödlampor som va trasiga, tagit bort julgrejer m.m.

Jag är såå trött nu, måste bara gå och sova! God natt.

Min fina stol:

Så här blev resultatet när jag klädde om stolen, jag är själv mycket mycket nöjd:

Ny hobby

Åh vad besviken jag blev på JVM finalen! Jag va så irriterad så jag knappt kunde sova. Fortfarande irriterad känner jag nu... Usch!

Har varit och shoppat på Junseles guldkorn idag. Röåns Möbler, Margitas Tyger och Edins (aka Gretas). Det blev lite nya lampor hit hem, ny stolklädsel till några stolar, nya gardiner, duschhylla och lite smågrejer. Så nu har jag som projekt att klä om en stol, har aldrig gjort det förut men hur svårt kan det va!?

Ikväll åker jag hem till Umeå igen. På måndag börjar verkligheten igen...


-30,4!!!

Hoppades på lite varmare väder, då blev det ännu kallare....

Varmt och skönt....

Imorgon är det släktmiddag med mammas syskon o alla deras barn och barnbarn.

Hemma igen...

Hemma som i Junsele alltså. Vinterväg hem:


Har jobbat idag också, sedan åkte jag hem till Junsele igen. Ska stanna här till onsdag eller torsdag. Hoppas att det blir lite varmare bara... Är ca -28c nu.

Maria har flyttat till en ny större lägenhet och blivit sambo! Och jag är så avundsjuk på den fina lägenheten! Med kakelugn (sån där gammaldags vit i ett hörn) och superfina fönster! Grattis till den fina!

Har lagt in bilder från nyårsafton också, här är några väl valda:
Far o son  
 
  
  
 

haha


Ute och skjutsar damerna...

Happy New Year!


1 januari 2009. Igårkväll hade vi supermysigt! Det var spa först med mycket bubbel, sedan blev det mer bubbel på tolvslaget hemma hos JP o Mathilda. Och däremellan hann vi med en super god middag!
Höjdpunkten var ändå precis efter "12-slaget-skålen", då jag hade fått egna smällare av JP som jag skulle tända. Vansinnigt roligt... Och snygga såklart. Bästa i stan.

Nu håller jag på försöka bli kvitt förkylningen eftersom jag ska jobba imorgon... Supertips?

Annars GOTT NYTT ÅR till alla!

RSS 2.0