katterna är klara

Jag har bakat klart nu, sitter och provsmakar en lussebulle nu faktiskt. Ska göra varm choklad till och sätta mig och se på TV och fika lite nu. Visst blev det fint med lite julpynt här på bloggen?

Julmarknad idag



Har varit på skyltsöndag / julmarknad med Elin, Fredrik, Emelie och Nova en stund. Det är så mysigt med julmarknad, jag är lite avundsjuk på Ann som är på julmarknaden på Skansen i helgen... Det är nog lite bättre än här kanske.

Nu ska jag baka lussekatter!

Igår var det festligheter med dessa fantastiska människor:


...och i förrgår var det också festligheter, har dock bara en mobil-bild från det:

Malin o jag....

Julklappar

Det blev visst jobb idag också! Men det är rätt mysigt att jobba innan jul när alla köper julklappar. Det är inte lika mysigt att slå in alla paket, men det får man väl ta. Igår fick jag årets julklapp från jobbet och den va jättefin - inte helt otippat en klocka!

min nya klocka
Fin va!?

Nu blir det middag med Andrea och lite vin till det!

Snart jobb

Min hicka har gått över! Det känns skönt, jag blev lite orolig när jag läste om den där Charles.

Nu ska jag snart gå till jobbet, ska stänga idag. Jag är så sugen på Costas saffransbullar så jag håller på dö, men det får bli imorgon - när jag är LEDIG!
I helgen blir det nog lite julbak. Jag ska göra valnötskakor, biskvier, pepparkakor, lussekatter, knäck, lakritskola, fudge, mintkakor..... Ja inte allt i helgen såklart.

JP, Mathilda, Andrea o Vickan: När ska vi ha pepparkakshus-tävlingen???

mossig?


Jag har varit på stan o köpt "flamsäker" mossa idag. 20 kr för en bit mossa som ungefär täcker 5 cm. Lite dyrt för mossa tycker jag som kommer från Junsele där det är mossa överallt.... Gratis.

JP är sjuk och Andrea färgar håret, så bra träning det blev! Båda två är räkor. Jag tror att jag ska följa med Elin o träna eller så bakar jag lussekatter istället! Jag får se....

Nu har jag hicka... Charles Osborne, en gubbe från USA, började hicka 1922 när han försökte väga en gris innan den skulle slaktas. Han kunde inte hitta något botemedel mot hickan, så det fortsatte ända till 1990, sammanlagt 68 år. (det läste jag på wikipedia)

Snart är det helg igen!


Det är första advent på söndag!?


Jag har hela tiden trott att det är nästa helg....
Ska fixa lite här hemma idag tänkte jag, lite julgardiner och sånt kanske. Knasigt att jag missat det där.
Ikväll är det spinning med Andrea o JP - den som bangar är en räka!

Nu ska jag på stan o fixa julpynt.

BYYYEEEEE


jag är en upptagen kvinna

Idag har jag varit upptagen heeela dagen och kvällen. Så skönt att äntligen vila lite.

Först hade jag seminariumet som jag så länge gnällt över. Det gick skit, precis som förväntat. Det känns så irriterande.
Sedan var det bara att åka direkt till jobbet, där var det kalas idag! Vi har fått ominventering -det är INTE kalas kan jag säga! - men det innebär att alla jobbade idag, så därför hade min chef köpt smörgåstårta o saffransbullar o sånt där gott som vi fick! Det var alltså kalaset.

Sedan hann jag knappt hem innan jag gick upp till iksu och tränade lite med Maja, men det blev rätt slapp träning ikväll, jag var inte supermotiverad. Men Maja lyckades peppa mig i alla fall, roligast var när hon berättade om sin praktik-handledare som "gillar att leka med bilder" haha

Förresten Andrea om din kommentar där tidigare, vad är det för bild du menar?

Nu ska jag gå och se på tv och vila, imorgon är jag ledig igen! Då måste jag börja skriva min essä.......

Seminarium imorrn

Idag har jag varit o storhandlat på maxi med Elin, man kan verkligen kalla det för storhandling! Och jag kom ihåg att köpa saffran till och med! Sedan var jag på apoteket o fixade glykos till lakritskolan så nu är jag redo för julbak.

Erik o Elin
Förra årets julbak, Erik o Elin gör en pepparkaks-fotbollsspelare.

Jag har varit och tränat med Elin ikväll faktiskt. Vi körde lite crosstrainer eller vad det heter på gymmet och sedan lite ben, men vi gick mest o såg coola ut. Det var så vansinnigt mycket folk på iksu. Drygt. Jag citerar Elin: "Vad är det som har hänt!?" Varför har folk börjat träna!

Imorgon är det seminarium på en bok om svensk välfärdspolitik i historien ur feministisk synvinkel samt en annan bok. Jag är peppad. Sedan blir det jobb!

24 november

EXAKT en månad kvar till julafton från idag. Det där skrev jag såklart bara för att vara dryg.

Jag har varit på Combat med Maja ikväll, det var ovanligt svettigt. Kanske för att jag har blivit lat... Men det var längesen Elin var med o tränade nu... Hon kanske har bytt upp sig o tränar med Emelie nu. Bläää
Snart är det dags för den årliga baka pepparkaks-kvällen. Elin du ansvarar för knäcken, Erik o jag fixar fina pepparkaksfigurer o Maja ansvarar för mintchoklad godisarna - om vi orkar göra dem....


Elin och jag för drygt 6 år sen.

Snö snö snöverallt

Jag håller fortfarande på läsa. Idag råkade jag bli så trött så jag somnade när jag satt och läste. Då är det intressant!
Jag vill göra nåt kul nu, jag vill julbaka, åka o handla på maxi, träna nåt kul, julpynta.... Vad som helst utom att läsa klart boken.

Det snöar massor här utanför, men jag tror inte att det blåser lika mycket som förut. Igår höll mitt hus på blåsa omkull nästan. När det snöar så längtar jag hem till Junsele, för där är det garanterat alltid mer snö än här, och där kan man göra massa roliga saker utomhus!

När jag skrev garanterat så börjar jag tänka på när vi var o fjällvandrade med klassen i 7:an, vi gick i två grupper och skulle mötas där uppe någonstans och läraren som gick med oss sa HELA TIDEN "Jag GARANTERAR att vi är framme efter nästa krön", han hann säga det ungefär 30 ggr innan vi var framme! Och så drog han roliga skämt under tiden, när vi gick i ett stenigt parti så säger han: "Ja nu är vi i Ingemar Stenmarks trakter" och "Jag trodde att det var du som var Flintstone"...OSV.

Om 2 veckor åker jag ner till Norrköping i alla fall och hälsar på Jocke, det blir kul. Han har lovat att bjuda på kyckling!

Jag har tråkigt...

Jag ska skriva en essä om livskvalitet. Det är ungefär lika flummigt som det låter...
Hur skriver man en bra essä? Jag önskar mig en färdigskriven essä i julklapp innan den 2 dec. Nu är jag förresten ledig måndag, tisdag och torsdag! De ni! Hoppas orkanen flyttat sig till imorgon så att man kan gå ut.

Pratade med Maria idag och jag säger bara att VI MÅSTE SES SNART! Det var ju jättelängesen. Ni måste kolla in Marias snygga blogg: http://lunki.blogg.se

Maria o jag
Jag o Maria förra vintern...

Vilodag

Nu är det söndag och det betyder vilodag!


jag längtar till Australien...

Kul tjejkväll

Igår hade vi tjejkväll. Jag, Andrea, Ramona o Johanna. Vi åt tacos och massor med godis, drack vin o åt glass med hallon. Sedan spelade vi lite spel, vilka jag vann i givetvis. Sedan började det spåra och det övergick i charader, helt sjukt kul faktiskt! Var 100 år sedan jag gjorde det sist, förmodligen på nåt barnkalas...

Vi såg idol också, jag har insett att jag verkligen är helt och hållet likgiltig till vem som är kvar eller inte. Jag tycker inte det är så kul längre, det är inga extrema personer med nu eller några som är överlägset bäst. Det är bara tråååkigt.

Idag har jag jobbat och det var massor med folk på stan idag. Alla som tänkte va smarta o handla julklapparna innan själva "julruschen" är redan för sent ute nu. Jag tycker synd om de som ska försöka handla julklappar nästa lördag...


Helloo

Jag har läst klart den där boken idag! Äntligen, känns ju helt sjukt underbart härligt.
(Tyvärr har jag två andra böcker att läsa till på onsdag...)

Jag o JP va på spinning ikväll, det var rätt jobbigt kan man säga... Mina vader är lite ömma- och jag VET, det kommer bli värre imorgon. Ser fram emot det!
När jag skulle till iksu förresten så kom jag ut till cykeln o skulle låsa upp, det gick inte att få i nyckeln... Härlig känsla när låset har frusit och jag har 15 minuter på mig till iksu. Jag fick ju ringa JP o åka med han. Väldigt snällt!

Sen när jag kom hem var jag ju tvungen att bära in cykeln så att jag kan använda den imorgon, alltid kul att försöka bära en låst cykel upp till 3:e våningen.

Tur att jag i alla fall har läst ut boken så jag har något bra att ta med mig från dagen.

Nu ska jag sova lite, seminarium imorgon!
God natt


nu är det inte för tidigt längre

Jag kunde inte hålla mig jag åt en saffransbulle idag på Costas. Men det var i alla fall ingen lussekatt!

Nu ska jag göra middag och sedan läsa som vanligt....... Fint med rosa va?

föör tidigt med lussekatter

Jag tycker det är lite för tidigt att börja äta lussekatter nu...
Därför blir jag irriterad på andra som gör det, eftersom jag blir så sugen själv.

Chapi - min sötnos
Chapi myser på sommaren, han är ingen lussekatt

Undviker en skitbok

Nu har jag suttit vid datorn i kanske 1 timma snart... Utan att göra något som helst vettigt! Jag gör det bara för att jag vet att när jag kliver upp och går härifrån så är jag på väg till boken som jag måste läsa klart - som är skittråkig.

Jag försöker komma på andra viktiga saker att göra som jag nog måste prioritera högre, men det är svårt....
Kan inte någon komma på en uppfinning som gör att man kan lära sig saker utan att behöva läsa tråkiga böcker( som dessutom är komplicerade, invecklade och inte speciellt givande)!?

(Dessutom vill jag inte att min blogg ska vara lila längre, men orkar inte göra nåt åt det.)



Fotbollsgalan ikväll i alla fall!!!!

Barca vinner Real försvinner

Tänkte bara säga att Barcelona visst vann igår IGEN!

"Till exempel ligger Barcelona nu fem poäng före Real Madrid. Barcelona är dessutom imponerande 17 mål före Real i fråga om målskillnad."
(Aftonbladet)

Snö och Bond

Så härligt att det kommit lite snö nu, så att det är vitt ute! Nu längtar jag ännu mer till jul...

Igår var jag, Mathilda, Andrea o Ramona och såg på Bond på bio. Det va mysigt, jag tycker att filmen var rätt bra faktiskt. Väldigt mycket som man hade förväntat sig - explosioner och sånt där... Men ändå bra.
Sedan blev det Waynes för mig o Mathilda och så mötte vi JP o Luca där. Där drack jag en "ice-latte", jag tror jag måste be dem ändra till "is-latte", det känns så konstigt att säga "ice-latte"...!


casual friday

Idag är jag ledig. Jag klev upp kl 06:00.
Eftersom jag varit förkyld nu i veckan så jag tänkte inte träna så hårt nu direkt efter. Men Andrea lyckades få mig att gå med på att gå på spinning idag kl. 07:15. Hon hade redan bokat, jag var först lite tveksam eftersom 1: jag har varit sjuk, 2: väldigt tidigt på en ledig dag, 3: jag ska spela squash kl. 13.00... MEN ändå så bokade jag med.

När jag kommer dit så ringer jag Andrea - som är på väg, dock utan lås, så jag måste vänta i omklädningsrummet så att hon kan låsa in sina grejer i mitt skåp. Jag väntar o väntar, ser massor av folk som är "spinning-klädda" som går iväg till cykel-lokalen. Till slut måste jag ringa igen och säga att jag nog måste gå och ta en cykel, då säger Andrea: "Ja jag är på iksu nu, gå ner till lokalen du, så kommer jag snart!" När jag kom in dit så ångrade jag att jag hade gått, för jag blev trött bara av att se cyklarna. Men jag ställde in cykeln o började trampa lite... Då ringde Andrea: "Du, jag kom för sent så min plats har någon annan fått, jag kan inte komma på passet". Så där satt jag o cyklade hela passet utan Andrea, och dessutom var jag helt svettig innan ens uppvärmningen va klar - tror det var p.g.a. förkylningen... Andrea är DAGENS KLANT!

Nu när jag ändå är vaken ska jag passa på att läsa lite "Mellanmänskliga vägen"... Den är så tråkig.

Ha en skön fredag!!!

Utmaning

Utmaning
Blivit utmanad av famkassberg.blogg.se


De regler som gäller är :
- Länka till den person som har utmanat dig och glöm inte att lägga in dessa regler i inlägget.
- Berätta sju saker om dig själv, både alldagliga och oväntade.
-Utmana tre personer i slutet av inlägget genom att nämna deras namn och länka till deras sidor.
-Låt dessa personer få veta att de har blivit utmanade genom att lämna en kommentar på deras bloggar.


Sju saker om mig:

Jag längtar jättemycket till julafton

Jag önskar att jag visste ALLT och det stör mig att jag aldrig kommer göra det.

Jag saknar min idrottsklass, och idrottstimmarna!

Jag älskar inredning och möbler och mys-faktor-grejer (ljus, blommor...)

Jag önskar att jag hade en digital systemkamera

Jag tycker om att baka också och laga mat - lika mycket som jag gillar att äta det sen!

Jag har brutit handen en gång

 

Jag utmanar: Rebecca (http://rebeccasoervaag.blogg.se/), Micke (http://hedin.bloggagratis.se) och Maria (http://lunki.blogg.se),

Asterix & Obelix

När jag va liten älskade jag filmen Asterix och de 12 stordåden, favoritdelen var den här och den är fortfarande lika kul tycker jag, dock känns den bättre på svenska... Hur kul som helst!


(kanske märks att jag ha varit hemma o haft tråkigt...kommer massa youtube-klipp)

Jag undrar alltid...

... hur fasen går det till?


Det här är helt sjukt. Jag skulle gärna vilja veta hur han gör...

myror i brallan

Jag blir så rastlös av att vara sjuk, nu har jag varit inomhus heeela dagen och inte gjort något ansträngande. Det jobbigaste var väl att diska. Jag har i alla fall börjat läsa den fantastiskt intressata boken "Den mellanmänskliga vägen", som kräver att man är lite filosofisk kan man väl säga... Nu fick jag ännu mer kryp i kroppen efter det. Jobbigt.

En kul grej är den här bilden - Stadiums nya reklam.
Tjejen på bilden är lite lik mig har jag fått höra.... Är det?

Sjuk som vanligt

Jag har varit förkyld i snart en månad nu! Bara lite, lite, men ändå. Sådär snuvig och att jag blir trött för ingenting. Jag har gjort ALLT för att slippa den här förkylningen, eller få den att bryta ut helt, så att den kan gå över snabbare. Jag har vilat först, sedan när inte det fungerade så började jag träna kondition, och nu, idag, när jag hade mitt viktiga seminarium som jag inte hade tänkt missa så är jag heeelt död! Dessutom blöder jag näsblod hela tiden. Jag tycker synd om mig själv nu...

Skitdag!


Australien+Jenny=Japp!

Idag var jag och Maria på ett möte på skolan ang. utlandspraktik till våren och nu är det så gott som klart att jag drar! I februari när det är kallt o trist här hemma då vinkar jag till er här hemma och sedan kliver jag av planet i Sydney.
AAH, observera att det då är högsommar där nere  - beach, surfa, sola, snorkla, dyka, bada...

Imorgon har jag seminarium och jag hittar ingen motivation någonstans just nu. Längtar bara tills imorgon eftermiddag för då är jag ledig tors, fre sen!

Junsele
Bild från förra helgen, det är is!

Träningsdax va!!

Nu har jag varit sådär jobbigt "halvlat" i evigheters evigheter!!! Dax att börja komma igång med träningen seriöst. Här och nu! Eller inte här och just nu men jag har varit och tränat Combat ikväll, vansinnigt jobbigt, och varmt var det där inne idag. Nu ska jag keep it up tänkte jag. Minst 3 konditionspass/veckan. Det där räknas som ett.

Någon som är sugen att träna något hårt pass med mig den här veckan??? JP? Andrea? Elin??? NÅGON!? Mariah kanske lite squash igen? Det va jobbigt.

Min telefon är paj. Så det kanske inte alltid går att ringa mig, men jag hoppas att den är frisk till helgen. Annars kommer den nog bytas ut under nästa vecka.

Nu ska jag fördjupa mig i barns och ungdomars livsvärld (seminarium på ons), och dricka lite te. Gotti

Bilder från helgen:

Jag längtar till jul!

Nu längtar jag hur mycket som helst till jul. Jag längtar efter att få baka pepparkakor (äta deg), julpynta, köpa julklappar, baka julgodis, lyssna på julmusik, äta god julmat, dricka julmust, få paket av tomten, vara ledig.... Och så längtar jag tills tv-julkalendern börjar. Jag känner mig ungefär som en 7-åring när det närmar sig jul.
Igår när jag gick på stan så såg jag att det fanns julpynt i flera affärer, jag ville köpa massor!

Vi hade förresten glögg-kväll igår. Det var gott! Och trevligt sällskap.

är det konstigt att man längtar bort ibland?

Kollade på min resedagbok, här är ett klipp från en vanlig dag i LA:

Efter det var de partytime, med vart järngäng på hosetelet. Det består av Chris x 2 (1 norway), bitchmitch (rolig dialekt), nikki (helskön brutta som hatar svenska tjejer och har strl 41 på skor!!. Hon kommer aldrig åka till sverige eftersom hon tycker att alla svenskor har gorgeus faces , are skinny, beautiful =)) bara ta emot sv. girls! sen har vi soberSam (alltid aspackad), svenskan MArie o hennes polare några nya surfers o lite gamla stammisar. Förfesten var riktigt rolig, mycket konstigt folk som man nog aldrig skulle festa med hemma.

en ledig dag med hög livskvalitet

Idag har jag och Mariah spelat squash, eller ja, vi fick till lite spel ibland. Men det var en träningsomgång kan man säga... Det va jättekul, jag hoppas det blir fler ggr! Rätt jobbig sport faktiskt om man lägger den sidan till - vilket man kanske inte gör i onödan...

Sedan lunchade jag med JP, Mathilda, Erik o Luca! Alltså Luca är så fin så det går inte att beskriva. Världens sötaste lilla baby. Han vet vad livskvalitet är också, gillar o ligga o mysa eller så är det mat som gäller.

Luca
Sötast i världen va...

Nu håller jag på läsa lite kurs-litteratur som vi har nåt seminarium på nästa vecka. Kursen jag läser nu heter alltså Livskvalitet. Så nu kommer jag nog va rätt djup o filosofisk de närmsta 5 veckorna. Så gott det går åtminstone!

jkelnonöyeätrabsätsot!

Jag fattar inte att inte min blogg hamnar på topp 10 i sverige...? helt ofattbart.

Jaja, idag har jag i alla fall avslutat kursen CK2, vilket känns lite bättre än helt underbart. Min basgrupp (+Maria) firade med pizza uppe på uni! En med köttfärs, den va godast.

Och nu längtar jag supermycket efter att få träffa lille Luca igen. Känns som det va längesen och han har säkert växt en del sedan sist!

Snart är det jul, dags att göra pepparkakor snart!

långfärdsskridskor förra vintern
Saknar alla gamla klasskompisar...


ps. försök knäck min rubrik-kod....

SNÖÖÖ!

Har varit hemma i Junsele i helgen och här är det snö. Jättemysigt!

Betarsjön, Junsele


Jag har hjälpt pappa att leta julgranar och så har jag umgåtts med min bror och mamma såklart. Igår när det var Halloween var jag bjuden på middag på slottet (Maja & Staffans slott). Det var supergott och jättetrevligt.

Värd-paret Mys Maja och jag = Vinnande laget
Staffans  gissa vad det är?

RSS 2.0