Lapat sol i skuggan av två äckelgubbar.

Jobb jobb heeela dagen! Ända till kl 16.30.

Efter det åkte jag och Andrea ut till Nydala beachen och hade med oss varsin rutig picnic-filt, 2 "ice-latte" (från Waynes), muffins, chokladbollar och sist men inte minst hade Andrea med sig riktig STEK-olja (Pizbuin Spf 0)... Kom dock inte till användning ikväll, bättre att spara den till Bettnes. Stekarstället No 1.


Vi hann steka i kvällssolen en liten stund innan 2 riktiga spännisgubbar (uppskattad ålder: 64,5) med speedos kom och satte sig på en bänk brevid våra filtar= skugga över oss. Även deras fruar kom. = Ännu mer skugga.

Fikat var gott i alla fall.

Imorgon åker jag till Junsele! Drygt att åka buss. Men värt det när man får åka båt och vattenskidor, sola och bada. (Samt slipper diska....)

Snart SNART är jag ledig...

Stoppade en tjuv idag på mitt jobb! Han var inte gammal kanske 12 år. Plockade på sig en klocka värd ungefär 1400 kr och skulle precis lämna butiken när jag hann ta honom. Jag utser mig själv till dagens hjälte.

Nu jobbar jag bara två dagar till innan jag är ledig några dagar! Ska bli hur skönt som helst. Det känns ännu bättre efter igår när jag och JP jämförde vem som kommer få bäst väder, han i Övik eller jag i Junsele - jag vann såklart. Jag kan dessutom meddela att på JPs nya telefon (iphone) så verkar det som att Junsele är så stort att vi måste ha två väderstationer. I lilla Övik räcker det med en haha...

Solnedgång

Grillning igår var underbart häligt. Det var 25 gader när jag kom upp till JP & Mathilda vid kl. 20 på kvällen! Så ska det vara på sommaren. Vi hade riktigt roligt, kvällens roligast var ändå när jag fick höra om Rolf Isberg. Säg det snabbt och försök se seriös ut när du säger det. Kul namn. Eller hur Andrea!

Jag längtar till måndag! Då blir det bara glassa och åka båt.

Största möjliga TYSTNAD.


Japp tyst är det här! Jag har inget ljud, för det har min käre bror kopplat ur. Nu märker jag hur beroende jag är av musik och radio. Det är ju alltid på i bakgrunden annars, men nu är det bara tyst. Ska snart försöka koppla ihop allt det där SJÄLV. Rött mot rött var det va.
Han som kopplar ur sladdar men inte sätter tillbaka dem.

Är det någon som jobbar, är sjuk eller av annan anledning inte har möjlighet att ligga på playan och glassa imorgon så är ni välkomna till min nya klubb...

... Ni andra kan ju bara va tysta TACK.

Jag som fixat sol

Jag har precis lovat att jobba extra den här veckan, så jag kommer att jobba från kl. 8 på morgonen till kl. 19(!) varje dag heela veckan! (slutar kl 16 på lördag) Givetvis såg jag det här idag:

Källa: SMHI
Jag kan ta på mig att ni kommer få massor av sol, och förmodligen ännu lite varmare än vad prognosen säger. Själv ska jag sura och det här kommer gå ut över alla kunder den här veckan.

Jag glömde förresten kubb-spelet hemma i lägenheten, så det blev inget beach-kubb heller, däremot glänste jag i bowling och minigolf. Satte nytt banrekord på Pite havsbad. Eller kanske inte riktigt...

Nu har hela familjen åkt hem och samtliga har semester utom jag. Jag får se om jag åker hem nästa vecka när jag är ledig några dagar. Men då är det väl förstås regn igen!

Piteå Havsbad.

Nu är hela familjen här på besök. Det är som vanligt, vi planerar att gå på stan och shoppa. Pappa är less efter 8 minuters promenad in till gallerian. För att peppa honom får han hänga på Clas Ohlsson, och där går det bra att fördriva tid, enligt honom alltså. Men direkt efter börjar han undra hur vi ska hinna med att fika, luncha sedan äta mjukglass också! Det blir inte mycket shopping med andra ord. Det pappa gillar att shoppa är:

 1. Elverk 
 2. Ankare
 3. Skruvar 
 4. Dörrar 
 5. Spännband och rundsling (eller nej, inte köpa, bara se och jämföra...)

Ikväll har jag dock lyckats lura dem till att köpa ett kubbspel till mig så att vi kunde spela en match, imorgon åker vi till Piteå Havsbad och hoppas på sol! Kanske tar jag med kubb-spelet. Då kan jag ju uppfinna beach-kubb. Med EGNA regler! Jag får återkomma mer om det....

Mamma och pappa spelar kubb.

gissningslek

Idag har det varit superbra väder här i Umeå! Inte helt ovanligt när jag jobbar. Men idag på min rast satt jag i parken med J-P, Mathilda, Tobias o Bobbo (sedan kom även Anders och Kjäll). Det var huuuur skönt som helst. Första gången i år jag har solat i Sverige.

Var på Maxi ikväll och skulle handla lite mat inför de grande besök i helgen. (familjen som kommer o hälsar på)
När jag står i kön på affären så tänker jag alltid på vad den framför mig handlar och om det stämmer överens med de förutfattade meningarna jag har från personens utseende. Så jag tänkte att jag ska skriva här vad en man framför mig ikväll handlade, så får ni försöka gissa hur han såg ut?

- Mellanmjölk, Norrlandsägg, 8 pkt färdiga rätter bl.a. ostfylld schnitzel och slutligen två chipspåsar med NY smak (vitlök & nåt).


bad news

  • Ingen hundvakt till Chapi än...
  • Rainbow på Liseberg har kraschat - hemskt! Och hemskt tråkigt tycker jag eftersom det var en av mina favoriter. Den lär väl knappast finnas kvar där sen.
  • Regn i Umeå.
  • Inga kommentarer trots flera besök på bloggen - tråkmånsar som inte skriver nåt!

Men det här blev ju ett skittråkigt inlägg. Kan påminna om någto trevligt istället, förutom att Bobbo ska åka till Cypern i Augusti och Mårten är på väg på världens tågluff, så vill jag bara påminna om att det faktiskt snart är Citykalaset här i Umeå. Eller det kanske inte heter exakt så, men det innebär i vilket fall festligheter!

Galet
Så här kunde det se ut under förra årets Citykalas.

Hundvakt?

Är det någon som är hemma i Umeå nästa söndag-måndag (20-21/7) som vill vara hundvakt...?

Söt. Eller hur?

"Ice-Latte"

Varför skriver de "Ice-Latte" hur ska man uttala det egentligen? Ska man säga latte med engelskt uttal eller ska man som blanda engelska och svenska?! Testa själv hur dumt det låter.


JP & Mathilda på Waynes

åååhhh.....

På mitt jobb möter man verkligen alla typer av människor! För att ta några exempel:

1) Kommer fram och har hittat ett "mobilsnöre" som är nedsatt till 10:- nu, när hon kommer till kassan så blir hon ställd och frågar "kostar det 10 kr!? Jag tyckte det stod 5 kr!", jag svarar sådär trevligt med ett leende: "Japp 10 kr nu! Har ju kostat 29." Då går hon och lägger tillbaka snöret och köper ingenting. 5 kr!

2) En kund idag tittade på en klocka, nu nedsatt till 100 kr, men undrar om vi inte har något lite billigare...?

3) En annan kollar på klockor som är nedsatta till 700-800kr och frågar om det är värdelös kvalitet eftersom det är så billigt. Han var helt allvarlig.

4) Två indiska kvinnor med slöja kommer in och handlar i butiken. Den ena frågar mig på dålig engelska "Excuse me, can I ask you somthing personal?.... Where can I buy female condoms?"


Nä nu ska jag fortsätta städa lite här hemma, sedan blir det fika på Waynes! För nu har nya Waynes öppnat.
 

Mysig...

Den här vill jag ha! Den ser sååå skön ut. Måste bara se till att fixa en altan med pool också som den kan stå på.

http://www.dedon.de/index.html

Sweet dreams...

Nu ska jag gå och sova! Skulle väl egentligen gjort det för flera timmar sen, men vi hade ju så trevligt hos JP & Mathilda. Först var det soligt och fint, god grillad mat, sedan blev det kubb-spel och sist men inte minst lite dessert! Allt med lika trevligt sällskap. Jag älskar såna kvällar.

Bäst att natta kudden nu, jobb imorgon!

Bilder från Grekland.

Första kvällen. Vår sköna balkong med poolen nedanför. Skål! En insekt som lät som en motorsåg fast pipigare. Jocke vid en gränd i Chania Jocke beställde  Normal kombination. Den här klev Jocke på av misstag, märkte det av ljudet! Hade lite att göra på playan... Åt nektarinfigurer. Sara o Jenny steker i solen Vår snygga jeep o jag. TURIST. Beachen Chanias bästa restaurang! Fin växt Mythos, kanske den bästa ölen på Kreta.

New York New York

Idag har jag köpt en ny klocka, rätt fin faktiskt. Kändes somrig.

Ikväll har jag varit och fikat med JP, Mathilda & Tobbe. Vi skulle på Waynes men upptäckte att det var stängt fram till den 11/7 p.g.a. ombyggnad. Så det blev Starz som vanligt. JP hade en ny jacka från NY (jättesnygg), så nu är jag mer sugen än någonsin på att åka dit! Jag vill åka NUUUUUU.

Men så kommer det inte bli, för jag jobbar imorgon och nästa dag och nästa............. Men imorgonkväll ska vi i alla fall grilla! Det blir säkert trevligt och gott!



Supergott

Det blev till slut så att jag och Elin bakade lite muffins samt chokladbollar. De där muffinsen kan vara världens godaste citronmuffins. Faktiskt.

Har flyttat över bilder från mobilen också, den här är från i helgen när full Jenny & full Tim hade sjukt kul åt en skylt på vägen hem från Invito. Alltså vi misstolkade den lite och när man har mycket alkohol i sig så kan det bli ganska skoj, testa själv!


Damp....

Imorgon börja slutspurts-rean på mitt jobb! Det har tjuvstartat idag och det var fruktansvärt mycket folk....Usch.
Nu ska jag göra nåt, jag vet bara inte vad... Kanske träna, eller städa, eller tvätta, eller hälsa på Elin........ Får se vad det blir.

Vårat bus.........

Vilket bus det blev... Vi var på stan och fikade. Inte helt oväntat!

Elin, latte o brownie

På väg ut

Nu är jag precis på väg ut, ska träffa Elin ikväll, hon som skulle vara i stan heeela sommaren typ - så blev det inte så nu får jag passa på när hon är här och hälsar på några dagar!
Men vad gör man en sommarkväll som denna? Det känns som det inte händer något direkt... Och Nova är så liten så hon kan inte bli lämnad ensam så länge heller. Aja, vi får se vad vi hittar på.
Nåt bus brukar vi alltid komma på!


Fint va?

Idag har jag fikat med Tim & Sara på stan och gått en promenad, jag märkte en ny väg man kan gå så jag ska nog testa springa den imorgon.

J-P kom hem idag också, men jag ska inte träffa honom på MINST 2 veckor eftersom jag kommer märka att all min brunfärg försvunnit sen Grekland då. Jag kanske ska tipsa J-P om olivoljan haha...

Jag har kommit på nu hur man gör en bild som bakgrund! Visst blev det lite snyggt?

Galet

Igårkväll blev det tacos med Ann + 3 av hennes klasskompisar. Det blev rätt mycket vin och en massa roliga tema-bilder. Jag hoppas att Ann kan skicka dem så kanske jag lägger ut någon, kanske tema: "Bonde" eller "Clown"...?
Sedan gick vi ut på Invito, det var riktigt bra där igår, kanske för att vi höjde stämmningen jag vet inte....Tim & Erik kom också förbi. Jag beställde en riktig cocktail som smakade gurka, mynta och äpple, konstig twist men den gick ner!

Cocktail
(foto: Wikipedia)

Saturday night

Nu har jag slutat jobba för idag. Vad som händer ikväll vet jag inte riktigt säkert än, men det kommer nog bli kul. Ska i vilket fall träffa Ann som är i stan i hegen. Det blir roligt, var ett tag sedan nu.

Har egentligen inget vettigt att skriva, ska göra mig i ordning istället!


4 july

USA's nationaldag idag! Det får mig att tänka på för nåt år sedan när vi var några som firade Estlands nationaldag haha... Det var faktiskt kul, egentligen föll det sig nog mest bara så precis att det var Estlands nationaldag precis när vi skulle ha fest. Men vi passade på att fira det genom att sjunga Estlands nationalsång (som vi endast hade texten till (på estländska)), vid intresse kan jag skicka texten eller lägga ut den här. Så målade vi flaggor på kinderna och allmänt hedrade Estland. Det roliga var att när vi gick ut sen på kvällen så pratade alla engelska med oss för de trodde vi kom från Estland (målade flaggorna i ansiktet).

Issa, Micke o Emil.
(Isabell, Micke & Emil försöker se ut som äkta Estländare här...)


Nu ska jag fira att det är helg!!!! Ha det kalas!

solbrillor

Imorgon är jag ledig... Ska bli skönt. Hoppas bara det blir bra väder! Fast jag måste nog köpa nya solbrillor.... Kanske såna?

versace

Förvirrande

Okej... jag blev ju inte ett dugg smartare av det där, men jag kommer fortfarande inte använda olivolja för att behålla solbrännan! Bästa sättet att hålla sig brun är att åka till Grekland. Då kan man dessutom äta en hel del olivolja. (Och tzatziki....)




Jag mumsar bröd med tzatziki i Grekland.

RSS 2.0