En fråga:

Ska man smörja in sig i olivolja för att BEHÅLLA brunfärg?

Jag har fått den här infomationen från en högst tvivelaktig källa och undrar om någon vet.

Helgens sammanfattning

Kom upp till Umeå igen i fredags, såå skönt att vara hemma igen!

Berget av post var i klass med Mount Everest ungefär, eller i alla fall Bölesberget i Junsele.... = Mycket post! (läs reklam) Det var ändå lite kul för jag hade fått ett handskrivet brev! Det blev sådär spännande, hur ofta får man handskrivna brev egentligen!? När jag väl öppnade det var jag ändå rätt inställd på att det var från min hyresvärd eller nåt. Men nä, det var från en tant/kvinna som hade försökt få tag på mig en längre tid men jag hade aldrig varit hemma. Hon ville gärna träffa mig för att kunna prata om bibelns stora frågor eller nåt liknande, så hade hon skrivit under med sitt namn och att jag alltid var välkommen till .... ja nu minns jag inte vad det hette, men det var nån sekt i alla fall. Så nu är det ingen mening att hälsa på mig utan att ringa, för jag kommer inte öppna dörren.

Sedan blev det utgång i lördags, vi gick till Rex. Det kändes kanske inte helt värt eftersom vi kom in ungefär 00.40 och när jag hade hängt in jackan och skulle gå upp med Tim & Sara så hade det hänt någon olycka där inne, eller någon hade däckat så de väntade på ambulans. Mängden folk gjorde att vi inte kom varken upp eller ut igen. Vi blev stående där ca 25 minuter. Sedan var det mest bara gå upp en snabbis, dansa lite -men jag o Sara skämdes för Tim trodde han va Eminem -så vi gick ner hämtade jackan och sedan gick vi hem. Förfesten är alltid roligast.


Tim (a.k.a. Eminem) & Sara.


Nästa helg är det förhoppningsvis klassfest, då ska jag bara gå på förfesten för då borde ju hela kvällen bli hur kul som helst!

På söndagen sedan så mådde jag som man brukar må på söndagar efter en lördag ute. Jag gick och handlade lite godis på Hemköp. På vägen hem ringde min telefon, Paula. Hon frågade om jag gjorde något speciellt, och om jag hade lust att följa med till Husum och spela match. Jag vet inte om jag sa ja, eller om jag bara frågade vilken tid i så fall, men hur som helst kom vi fram till att hon skulle hämta mig när jag kom hem. Hon stod och väntade här då. Så jag gick upp och packade skor, benskydd, VATTEN och duschgrejer. Sedan åkte vi. Det var väldigt lite spelare (13 st) så jag spelade från start och mådde lite sisådär - dessutom fick jag spela back! Vänsterback haha... Vi förlorade för övrigt med 6-3. Aldrig ska jag spela back igen.

Less...

Vart är solen? Det är snart Juli!!!

6 KM & tzatziki


Det blev ingen jordgubbsplantering ikväll, men jag har i alla fall sprungit lite. Det var helt perfekt väder för det: 15 grader och lite duggregn. Jag läste i en tidning att en lämplig stegfrekvens på en distans från några kilometer och uppåt, ligger på ca 180 steg/minuten. Glömde räkna nu, men jag ska göra det imorgon!



Jag vet hur man gör världens godaste tzatziki: Grekisk yoghurt med mycket fett, skalad & riven gurka som runnit av sig, mycket vitlök, lite salt, lite peppar och en dutt olivolja! Skulle jag kunna äta varje dag.

förkyld va...


Alltså den här resan och midsommar och allt har resulterat i en jäkla förkylning.

Jag har i alla fal fixat tillbaka mitt eget telefonnummer nu. Har haft en skön "vara lite sjuk och mycket slö - dag" så jag har inte gjort ett smack på hela dagen idag. Tänkte att jag ska plantera lite jordgubbsplantor ikväll, så att jag kan äta ännu mer jordgubbar nästa år!





 

HOPPAS ALLA HADE LIKA TREVLIG MIDSOMMAR SOM MIG!

Midsommar

Midsommarafton och givetvis kommer det bli regn!
Som tur är har jag massor med sköna bilder från Grekland som kommer upp här inom kort! Inget regn där minsann.

Nu sitter vi på Arlanda och ska snart åka med tåget hem... Att vänta är det värsta jag vet.

Glad midsommar!

Chania 1 vecka.



Är på Kreta, kommer tillbaka den 19/6



Zlatan är bäst

Ååh vad underbart härligt att Sverige vann EM-premiären igår! Just nu så älskar jag Zlatan och hela svenska landslaget. Jag ska ha på min Sverige-tröja hela den här veckan!



Snart är det dags för mig att åka från det här regnet till solen och grekisk sallad med riktiga oliver och äkta grekisk feta ost. Det är bara så drygt att ta sig dit, med tåg och flyg och allt, man skulle uppfunnit en telepaterings-maskin...

SOL I GREKLAND

Väderprognos för Kreta

RESFEBER


Igår blev jag tvungen att åka till tandläkaren akut eftersom jag pg.a. en visdomstand har fått ett sår i kinden, som är inflamerat! Det gör svinont. Så nu måste jag dricka antibakteriell munskölj och ska tillbaka dit och fixa det hela imorgon. Dålig timing, just när jag ska åka till Grekland.

Jag har börjat packa nu. Varje gång jag ska åka på en sån här "kort semester" (en vecka) så är det alltid lika svårt att veta vad jag ska packa. Dessutom tar det alltid mer tid än jag tror. Att packa är kanske det tråkigaste som finns efter att vänta.

solsting!

Har varit ute hela dagen och det har säkert varit minst 30 grader här i Umeå idag! UNDERBART HÄRLIGT.
Var ut till klipporna och solade lite på eftermiddagen:

image53

Snart sommarlov!

Imorgon är sista dagen innan jag får sommarlov!
Lite tråkigt att inte få träffa alla roliga klasskompisar eftersom vi kommer att splittras till hösten. Här kommer lite klass-highlights från helgen och veckan:

image51

image49

image46

image47

image52

RSS 2.0